Beeldhouwen

Tja, hoe kom je daar zo op?
Nou eigenlijk ben ik altijd al gek op en met stenen geweest. Echt “Romancing the Stone…”
Op al mijn vakanties en zakentrips naar het buitenland vond ik altijd wel een interessant stukje steen… alleen dat hakken kwam toch veel later.
Daar moest ik het geduld en inzicht geleidelijk aan voor krijgen.
Ik ben namelijk een autodidact, wel wat trager …zeg maar een “fietsdidact”

Het begon in de zomer van 2000… ik had een watervalletje in de tuin achter ons huis aangelegd. Langs de oever er van stonden wat kleine plantjes en Japanse bonzai boompjes en ook pagodes, half-vergane bruggetjes en ruïnes die ik uit kalksteen had gemaakt. Dat was vrij gemakkelijk te doen met dat broze spul. En je kreeg er ook wel een goed gevoel bij. Maar ja je kan maar een beperkt aantal van die creaties kwijt. Op die waterval raakte ik na twee jaartjes uitgekeken.

Die liefde voor stenen en het hakken is gebleven…Maar op de plaats van die, inmiddels drooggevallen, waterval, staat nu een heuse “HakBlokHut”.

Ik werk daar met alle soorten steen, maar vooral de harde en nog hardere soorten. En ook wil ik in steeds grotere keien hakken, maar ja hoe krijg je die in je auto, eruit en in je atelier ? Een aantal keren per jaar hak en hok ik samen met gelijkgestemde beeldhouwers, zowel in Nederland als daarbuiten.
Ik heb zelf geen specifieke huisstijl zoals mogelijk uit de bijgaande portfolio blijkt.

En volgens de echte experts is een deel van mijn werk zelfs absoluut niet “des steens”, maar dat doet er volgens mij ook niet zo heel veel toe. Is het figuratief, realistisch, of abstract en soms zelfs absurdistisch…? Ik zou het echt niet weten…

Het gaat mij toch vooral om die steen en om het beeld en gevoel wat ik er zelf in kan herkennen. Maar zodra iemand interesse toont voor mijn werk of werkwijze, dan toon ik mijn creaties natuurlijk met trots.


Daarom hoop ik dat de beelden en informatie op deze site ook tot uw verbeelding spreken en dat u mij voor verdere vragen weet te vinden.

Een videoportret gemaakt voor de kunstroute.

Een portret van beeldvormer Gerard Bes gemonteerd door Toverlint producties voor het reghthuys Nieuwkoop

2011 Alphen stad TV

Kunst en Cultuur in Beeld Juli 2011 – Alphen stad TV

Neoradio uitzending van 18 februari 2009