Ja wat is stijl en geen stijl…?

Expetramisme

Zo zou je mijn stijl kunnen noemen. Een vrij nieuwe revolutionaire kunststroming waarbij de beeldvormer, bij wijze van experiment, de steen laat vertellen wat deze zoal wilt, durft en toelaat…   

Afhankelijk van de karaktereigenschappen zoals kleur, hardheid , taaiheid en homogeniteit zal de steen in dialoog met zijn maker slechts deze specifieke en ‘persoonlijke factoren’ aanwenden als het ultieme middel om de door hen beiden beoogde creatie gestalte te geven.

In onderling ‘overleg’ wordt vervolgens besloten welke benadering en technieken zullen worden aangewend om het gewenste doel te bereiken.

Aansprekende uitkomsten van een dergelijke symbiose zijn ondermeer uitgebeeld in de werkstukken;

  • Geep (gebruikmakend van de gedateerdheid en maten van de arduin)
  • (K)not possible (uitbuiten van de taaiheid en homogeniteit van Muschelkalk)
  • Cliffhanger (met zo’n harde onberekenbare steen echt op het randje)
  • Destiny (gebruik van de gelaagdheid en kleuren)
  • Aquavision (de wisselende transparantie van albast uitnutten)

En dan de beelden die ik nog zou willen maken, want behalve de genoemde beelden ontwerp en maak ik ook reliëf-stenen ; o.a. gedenkstenen, gevelstenen, naam/eigendom-stenen, “eerste stenen” en wapenstenen. Altijd op basis van een aantal voorstellen en doorgaans in voortdurend in overleg met de afnemer

Bent u bijvoorbeeld op zoekt naar een bijzondere steen voor een dierbaar persoon? Een weerspiegeling van datgene wat u samen heeft, of heeft gehad? Samen met u kan geheel vrijblijvend een ontwerp worden gemaakt en een prijsindicatie worden afgegeven. Bij opdracht zullen het gekozen materiaal en de bewerking de uiteindelijke uitstraling bepalen. 

Enfin kijkt u maar eens rond op mijn website en als u vragen heeft stel ze mij.

Mijn contactgegevens zijn te vinden onderaan de site of op de contactpagina